Кой е СУПЕР ЖАЛЪК ?



в България
Мислех, първият ми блог да бъде съвет за качествата на някой от продуктите, които са ми предоставени да използвам, за да изкажа мнение под формата на ревю или пък съвет за някоя от услугите, за които сега събирам информация и скоро ще споделя, но НЕ!


Първото ми писание, провокирано от последните телевизионни вълнения, ще мине в търсене на СУПЕР-ЖАЛКИЯ и разбира се съвет, как да изграждаме образ,
с който да /не/ блеснем в социалните медии.

Кой е СУПЕР-ЖАЛЪК?

Супер Жалък
Ричард Величков
От известно време насам, България е приковала погледи в едно предаване, с идеална цел- РЕЙТИНГ. И да,във всички сезони, които изгледахме се случваше какво ли не, но всичко преследващо само и единствено Негово Превъзходителство "Рейтингът". От това хубавата Елена в национален ефир да докара до неспирен три месечен рев мъжа си /в последствие победител/ Миро. Пеньо, който с помощта на Пацо се прероди в Пенелопе. Китаеца, който от партньор на Азис, се рехабилитизира до семеен мъж или Галка- от хрисимата половинка на най-успешния дует /Каризма/ в България, да се превърне в образ, който захранва комедийни скечове и още и още...





Предаването не спира да добява пошлост в човешките съдби
след участие в Биг Брадър
Галя / от Каризма
на участниците си
. Те пък на свой ред, жертваха достойнството си напълно доброволно, дори срещу заплащане. Е вярно е, че някои от тях не правят нищо различно и в реалния си живот извън къщата. Определено, обаче има хора, които биха дали 100-кратно хонорара, който са получили, за да изтрият Big brother петното от живота си.





Биг брадър Рейтинг
Валентин Кулагин


След всички сезони на BIG / VIP / All Stars/ Family и т.н.брадъри, мислех, че сме видяли всичко, докато гениите от Биг брадър не оцелиха отново в десетката: ВАЛЕНТИН КУЛАГИН
Не знам предвид ситуациите с преждевременното му напускане и нарушаване на така прословутите “правила в къщата” ,които на няколко пъти му спасиха живота, дали ще получи хонорара си, но ако имат и капка свян продуцентите трябва да му го утроят ... Без да квалифицирам излишно рейтинг - гуруто Кулагин, ще отбележа само, че той беше бум-а на случващото се около нас. Участието му беше толкова шумно обсъждано в лицевата книга /FB/, че успя да заглуши отзвука от задържането на двама разследващи журналисти, убийството на друга журналистка, скандалните обществени поръчки, ремонти.. А бе, нищо, нищо друго в тази държава, нямаше значение. Кулагин зае ефира и съзнанието на българина.


групово пеене
Групово изпълнение на песента "СУПЕР-ЖАЛЪК"
В търсене на СУПЕР- ЖАЛКИЯ, се връщам отново в къщата, сега. В интерес на това да изразя безпристрастно мнение за всичко, което пиша тук. Няма да се спирам на Ричард и наивността, с която подхождаше в някои ситуации и няма да го защитавам или упреквам /поне не тук/. Ще се спра на останалите участници, които с такава охота и задоволство написаха песента СУПЕР- ЖАЛЪК, по адрес на същия, вече известен фитнес инструктор. Не познавам творчеството на Папи, но ако това е всичко, което може да роди, то определено не може да ме респектира с мисъл. Та същите тези съквартиранти, които до преди няколко дни бяха тъпкани, мачкани, обиждани, унижавани, от супер-жертви, супер-жалко заеха ролята на тъпчещи, мачкащи, обиждащи и унижаващи, ТЕ бяха тези, които демонизираха КУЛАГИН, а няколко дни по-късно, в купом заеха мястото му, плюейки грозно и то публично някой, усетили слабостта му.... Кой е супер-жалкият?
Не, не, това не може да е неразбран хумор, сладка закачка или хаплива ирония... Това е вербална агресия, под звуците на елементарна песен, сама по себе си по-безизвестна от римейка ѝ в къщата.


Чудно ми е, как ли биха реагирали Мира, Петко, Ваня... ако песента СУПЕР-ЖАЛЪК беше по техен адрес, щеше ли да има сълзи, обиди, разсъждения?


Отказвам да повярвам, че СУПЕР-ЖАЛЪК е някой, в момент на слабост. Силно вярвам, че и друг мисли, че това е човекът, изпитващ моментната слабост на някой, за да му се подиграва.


super жалък
Да продължаваме ли да търсим /ако някой все още не го е намерил в написаното по-горе/ Супер-жалкия?
Ок, нека го направим!


Да отворим Facebook и да скролнем по стената ти, имаш ли сред “приятелите” си такива, чийто единствени блясъци в мрежата, са подигравки със слабия на деня? Ако единственото нещо, с което те блестят е, да се подиграват с постове и Kола(гин)жи със слабия на деня....?  То може би намерихме образа на СУПЕР-ЖАЛКИЯ?

Съветът ми:

Не позволявай на съзнанието си, да изпитва удоволствие от нещастието на някой друг, има много неща, които да направиш, много места, на които да отидеш, за да изпиташ удоволствие!
Не заемай мястото на хейтър в мрежата, конкуренцията на тази длъжност е голяма.

НО, ако няма връщане назад и единствената ти радост в живота е да постваш или коментираш временния неуспех на някой друг, имам новина за теб: 
ТИ СИ СУПЕР-ЖАЛЪК!



За още от мен:

 FB:     DivDimitrov

 Instagram:     DivDimitrov



Коментари